Kennisbank

Het einde van het jaar nadert, een periode waarin elke ondernemer even terugkijkt op het afgelopen jaar en reflecteert op wat goed ging, wat beter kon, en waarin we als bedrijf hebben uitgeblonken. Daarnaast richten we onze blik op het nieuwe jaar, vol frisse ideeën en uitdagingen die we aan willen gaan.
Dit moment biedt ook een uitstekende gelegenheid om de juridische basis van een onderneming te evalueren en indien nodig aan te passen. Hier zijn enkele aandachtspunten:

Algemene Voorwaarden:
Zijn uw algemene voorwaarden nog steeds actueel en in overeenstemming met de huidige wet- en regelgeving?

Orders/Opdrachtbevestigingen:
Zijn uw order- en opdrachtbevestigingen nog accuraat en volledig? Zijn er eventuele wijzigingen nodig?

Arbeidsrechtelijke documenten:
Zijn uw arbeidsrechtelijke documenten, zoals arbeidsovereenkomsten en personeelsreglementen, nog steeds up-to-date en in lijn met de laatste wetgeving?

Gedragscode:
Is er inmiddels een gedragscode geïmplementeerd? Dit helpt niet alleen bij het creëren van een gezonde werkomgeving, maar voldoet ook aan onze zorgplicht als werkgever.

Kleine aanpassingen aan deze documenten kunnen grote problemen voorkomen en zorgen voor een solide juridische basis voor uw bedrijf. Als er hulp nodig is bij deze evaluatie en aanpassingen, staan onze juristen en advocaten klaar om te assisteren.

Laten we samen streven naar een succesvol nieuw jaar met een sterke juridische basis!